Monthly Archives: September 2015

7 vaner der kan forandre dit liv

jbpI denne podcast sætter vi fokus på vaner. For vaner – både gode og dårlige – har stor betydning for os i hverdagen. De er med til at forme vores liv, da de netop er den adfærd vi gentager igen og igen, dag efter dag. Spørgsmålet er så, om der er nogle vaner, som er særligt gode?

Jeg taler med Jannick B. Pedersen, bestyrelsesformand i konsulentvirksomheden FranklinCovey Danmark, der mener der findes 7 vaner, der på en særlig måde kan gøre en forskel i vores liv. Du har måske allerede hørt om dem og bestseller bogen De 7 Gode Vaner?

Dem sætter vi fokus på, da de stadig er aktuelle og rummer meget livsvisdom. Mange har allerede oplevet hvordan et fokus på disse 7 vaner, har hjulpet dem til at lykkes langt bedre, både jobmæssigt og personligt. Lyt med og lad dig inspirere.

Sådan får du Ole Henriksens hjerne

olejunckerbogHør om videnskaben bag et optimistisk livssyn – og en veltrænet hjerne – der giver mentalt overskud til at tackle de udfordringer livet bringer.
I denne podcast taler jeg med Ole Juncker, der er forfatter til bogen ”Sådan får du Ole Henriksens hjerne”. Ole Juncker fortæller bl.a. om, hvordan han som født pessimist er blevet inspireret af Ole Henriksens evigt positive livssyn. Og om hvordan han i samarbejde med Ole Henriksen satte sig for, at undersøge hemmeligheden bag en rigtig positiv hjerne. Lyt med og bliv klogere på hvad du kan gøre for at ændre din måde tænke på – ja ændre din hjerne – så den bliver gladere og mere velfungerende.

Er dit arbejde hardcore eller heartcore business?

D BaunHar du oplevet at miste fokus på, hvad der egentligt er meningen på dit arbejde?

Vi sætter fokus på de tre vigtigste spørgsmål at stille sig selv, både som ansat og leder i en virksomhed for at få succes. Et af spørgsmålene er; ”What do you give your heart away to?

Vi taler med Daniel Baun, der er virksomhedsudvikler og forfatter til den anmelderoste bog; ”Heartcore business – At gøre det godt ved at gøre godt mod andre”. Hør hvordan Daniel ændrede sit fokus, da han startede en virksomhed, hvor meningen var at skabe overskud. Han fandt ud af, at fokus på profit gør arbejdet til hardcore business, der fortrænger arbejdsglæden.

Lyt med og få gode råd til, hvordan du netop kan tjene penge ved at have fokus på, at det skal være med hjertet!

Vil du overleve den dårlige dag på den bedste måde?

Kender du også de dage, hvor alting bare vender forkert og hvor humøret aldrig kommer over frysepunktet?

Der kan være mange årsager til en dårlig dag, og i mange jobs er der ikke plads til, at den får lov til at dominere. En væsentlig pointe i denne podcast er, at vi ved at ændre adfærd automatisk påvirker humøret. En dårlig dag kanlars-klingert medføre, at vi reagerer irritabelt, stresset og nervøst – ikke just motiverende og til gavn for arbejdsglæden. I  denne podcast får du metoder til at udvikle fleksibilitet, selvtillid og en evne til selv at bestemme, når den dårlige dag banker på.

Vi taler med Lars Klingert, der er uddannet journalist. Han blev for alvor kendt i offentligheden sidst i 1990’erne, hvor han med sin karakteristiske dybe stemme, rådgav lytterne og seere som vært på DR programmet Natteravnen. Måske husker du ham også fra P3 programmerne Strax og Fri Fredag fra samme periode. Herefter startede Lars Klingert sin egen konsulentvirksomhed, som i dag tilbyder kurser indenfor bl.a. stemmetræning og kommunikation.

Lyt med og bliv klar til at tage action på de dårlige dage.