Monthly Archives: November 2015

Skab den virksomhedskultur I ønsker

BilledeKan du huske da du var ny på din arbejdsplads? Da du hverken kendte dine kolleger eller de skrevne og uskrevne regler – og måske synes det var lidt af et minefelt at bevæge sig rundt i? Det kan være du siden er blevet ‘gammel i gårde’ og synes måden I gør tingene på, er den eneste rigtige. Ligemeget hvad, så tror jeg, du kan få meget ud af denne podcast.

Vi sætter fokus på hvad der kendetegner en god virksomhedskultur – en kultur der sikrer trivsel og arbejdslyst i hverdagen. Vi vil prøve at blive klogere på hvordan vi hver især kan være med til at ændre en dårlig kultur til det bedre, hvis fastlåste arbejdsgange, dårligt sprog og interne uenigheder ødelægger hverdagen. Få Pernille Hjortkjærs ekspertråd. Hun driver virksomheden PE3A Businessantropologi og rådgiver virksomheder i at udvikle virksomhedskultur.

Læs mere på www.pe3a.dk, hvor du også kan få Pernilles gratis guide til hvordan du spotter virksomhedskulturen på din arbejdsplads.

Vælg den rigtige jobsøgningsstrategi

At søge job kan være en omfattende proces, der kræver grundigdiana-jobeksperten research og strategisk planlægning. Ved at lytte til denne podcast får du overblik over strategierne og får idéer til, hvordan du kan gribe
jobsøgningsprocessen an.

Dagens ekspert er Diana Lund Andersen der arbejder med at gøre jobsøgning nemmere, samt at
hjælpe jobsøgere med at udvikle sig i deres proces som jobsøgere. Det gør hun bl.a. ved at lave podcasten Job Eksperten, hvor hun taler med eksperter om forskellige jobrelaterede emner. Men i dag er hun eksperten.

Læs mere om Diana her.

I denne podcast tale Diana om 3 forskellige strategier få overblik over dem her

Forebyg stress i hverdagen – vælg stjernestunder!

nyt billede af lgp (3)Har du oplevet at dine arbejdsopgaver overstiger dine handlemuligheder og den afsatte tid? Det kaldes arbejdspres og over tid bliver det til overbelastning eller stress.

Find ud af hvad der kan gøres både af dig og af din arbejdsgiver, hvis du er ved at brænde helt sammen i stress?

Vi sætter fokus på stjernestunder, hvor du vender arbejdspres med humor til glæde. Du kan både som ansat og leder i en virksomhed få råd til, hvordan du tackler en hverdag med job og familieliv, samtidig med at du tager vare på både dig selv og bliver en gladere medarbejder eller leder. Vi taler med Lisbeth G Petersen fra LGP Consult , der er ekspert inden for arbejdsglæde og stress og forfatter til den anmelderoste dobbeltbog; ”Stjernestunder & Arbejdsglæde og begejstring”. Hør hvordan Lisbeth vil inspirere dig til at være medskaber af en virksomhedskultur, hvor det er okay at gå til chefen og sige ”Den her opgave kvæler mig – hvad kan vi gøre? ”

Få gode råd til, hvordan du netop kan skabe arbejdsglæde omkring dig og vende de tunge opgaver til stjernestunder med humor!

Frivilligt, socialt arbejde – i arbejdstiden!

Skandiapic

Brænder du for at kunne være med til at gøre en forskel for andre, men har du svært ved at finde tid og plads til det?

Virksomheden, Skandia, kører et CSR-projekt, ”Idéer for livet – Ambassadører”, hvor medarbejderne kan engagere sig i frivilligt, socialt arbejde i arbejdstiden. Projektleder, Vibeke Molin, og en af deltagerne i projektet, Mille Agerlund, fortæller deres historie, som både er positiv og inspirerende. Deres historie er måske unik, men den er også med til at sætte fokus på nytænkning om, hvad der skaber værdi, både for en virksomhed og for medarbejderne. Lyt med og bliv opmuntret af en god historie, og tænk så også lidt over, hvad det er, der skaber værdi og mening i dit arbejde.