Bliv en mester på dit felt

gitte2Det er enormt tilfredsstillende at gøre et godt stykke arbejde – særligt når man har gjort sig virkelig umage. Når det lykkes, skyldes det ofte, at man har øvet og anstrengt sig. Ja, øvelse gør mester. Jeg har mødt Gitte Holmboe der insisterer på at springe over hvor gærdet er højest – midt i en moderne verden hvor mange andre lægger vægt på, at tingene skal gøres hurtigere og billigere. Gitte derimod følger og dyrker sin egen intuition, frem for andres standarder og meninger – og gør sig umage – i sit forsøg på at fremstille det bedst mulige produkt.

Gitte var med til at stifte Bøgedal Bryghus for 11 år siden, sammen med Casper Vorting. De udvikler og brygger specialøl der er præmieret og anerkendt verden over og har flere Michelin restauranter som kunder. Men hvad er det de kan – og hvordan arbejder de? Selv understreger de at har valgt ’en umådelig besværlig proces’, for at skabe det mesterlige kvalitetsprodukt, de ønsker at skabe. De går gerne lange omveje, fordyber sig, bruger mange timer og gør sig umage for at mestre håndværket bag et godt produkt. Lyt med og hør hvorfor det er så vigtigt at fordybe sig, hvad der skal til for at mestre et håndværk og hvorfor andre tydeligt kan mærke og smage når du har gjort dig umage.